بازدید دبیران فیزیک سمپاد فارس از نیروگاه خورشیدی شیراز

بازدید دبیران فیزیک سمپاد فارس از نیروگاه خورشیدی شیراز

بازدید دبیران فیزیک سمپاد فارس از نیروگاه خورشیدی شیراز

پیرو هماهنگی های قبلی گروه فیزیک سمپاد فارس صبح روز دوشنبه 28 اردیبهشت ماه جمعی از دبیران فیزیک مدارس متوسطه دوم سمپاد از نیروگاه خورشیدی شیراز بازدید به عمل آوردند .

هدف از این بازدید آشنایی با تکنولوژی و چگونگی عملکرد نیروگاههای سهموی خطی ، سلول های خورشیدی ، صفحات خورشیدی ، میزان بازدهی آنها و معایب و مزایای کاربرد هر یک از آنها بود .

این نیروگاه تحقیقاتی نخستین نیروگاه خورشیدی کشور است که در سال 1375 طراحی و در سال 1387 فاز اول آن عملاًوارد مرحله تولید بخار فوق گرم شد.

نیروگاه خورشیدی شیراز از ۴۸ عدد کلکتور سهموی در ۸ ردیف ۶ تایی تشکیل شده‌است که در راستای شمال- جنوب نصب گردیده‌است. طول هر کلکتور ۲۵ متر و دهانه آن ۴/۳ متر می‌باشد بر روی هر کلکتور ۶ عدد لوله جاذب استوانهای شکل با پوشش کرم سیاه یا سرمت می‌باشد که بوسیله شیشه‌های پیرکس پوشانده شده‌است. این لوله‌ها در طول خط کانونی کلکتور قرار می‌گیرد.

نیروگاه خورشیدی شیراز شامل ۴۸ عدد کلکتور، ۴۹۹۲ عدد آینه نصب شده بر روی کلکتورها، ۲۸۸ عدد لوله گیرنده می‌باشد. همچنین هر آینه تعداد ۴ عدد پایه سرامیکی و هر کلکتور ۴۱۶ عدد پایه سرامیکی دارد. مجموع تعداد پایه سرامیکی کل نیروگاه ۱۹۹۶۸ عدد می‌باشد.

کل مجموعه بر روی سازه‌های نگهدارنده نصب شده‌است و توسط سیستم‌های ردیابی با سیستم کنترلی خورشید را در طول روز تعقیب می‌کند

انرژی حرارتی پرتوهای خورشید توسط لوله‌های گیرنده جذب شده و به سیال انتقال حرارت که روغن می‌باشد منتقل می‌شود. سیال تا ۲۶۵ درجه سانتیگراد گرم می‌شود و سپس روغن داغ وارد مبدل‌های حرارتی شده و پس از عبوراز مبدل، آب را به بخار بسیار گرم تبدیل می‌کند و بخار حاصل وارد ماشین بخار شده و توسط ژنراتور برق تولید می‌شود.

فاز دوم نیروگاه که هدف از اجرای آن تولید برق با ظرفیت 500 کیلووات است در حال ساخت می باشد .

Konular

Top