گفتگو با پیمان سلطانی ، موسس پیشتازان کامپیوتر ایران
گفتگو با پیمان سلطانی ، موسس پیشتازان کامپیوتر ایران
گفتگوی هفته نامه ی علم روز با پیمان سلطانی ، موسس پیشتازان کامپیوتر ایرانبرای بررسی اولین مدرسه هوشمند و ملاقات با مدیر این مدرسه به محل مدرسه "پیشتازان کامپیوتر ایران" رفتیم. محیط مدرسه ، فضای بسیار گرم و شادی داشت. از زمین بازی بچه ها رد شدیم و از طبقاتی گذشتیم که دانش آموزان هر روز از آنها می گذرند و فضا پر بود از رنگ های شاد و البته در کنار انواع تجهیزات فناوری. در اتاق موسس با آقای سلطانی ملاقات کردیم و ایشان تلاش کردند با آخرین متد و امکانات به پرسش های ما پاسخ دهند.
آقای سلطانی آیا امکان دارد که توضیحی د ر رابطه با پیشینه فعالیت خود در این حوزه به هفته نامه ارائه دهید؟
من تمایل دارم که برای شما یک فیلم پخش کنم زیرا طبق سیاست های کاری خودمان آن چیزی که من توضیح بدهم تاثیر کمتری دارد نسبت به اینکه فیلم پخش شود. زیرا زمانی که یادگیری با فیلم باشد دیگر این طور نیست که همه چیز در حافظه کوتاه مدت افراد ذخیره شود و به آسانی فراموش گردد.
فیلمی که آقای سلطانی در ارتباط با فعالیت های خود برای اعضای هفته نامه پخش نمودند ، فعالیت ها و تلاش های ایشان را بسیار گویا در حدود 20 دقیقه بیان نمود در این فیلم که با بیانات مقام معظم رهبری آغاز می شد مرحله به مر حله فعالیت ایشان از آغاز بازدید ها تا زمانی که ساختمان مدرسه ساخته و آماده شد ، مرور گردید.
در سال 70 اولین آموزشگاه کامپیوتر ایران به نام "هوش مصنوعی" در زمینه آموزش های طرح کاد برای افراد جویای کار افتتاح شد . در سال 73 نظام جدید آموزشی برای دانش آموزان فنی و حرفه ای و کار و دانش رشته های کامپیوتر داشت و واحدهای عملی ایشان به آموزشگاه هایی محول می شد که استاندارد های لازم برای یک مدرسه غیرانتفاعی را داشته باشند. رئیس مدارس فنی و حرفه ای تهران در آن زمان آقای شریف زاده بودند که در ادامه راه بسیار به من کمک کردند. در سال 75 واحد دخترانه آموزشگاه هوش مصنوعی به نام "هوش آفرین" تاسیس شد. در سال 77 آموزشگاه "هوش آوران" تاسیس شد که آن نیز طرف قرارداد آموزش و پرورش بود و دوره های تخصصی آی تی را برگزار می نمود. سال 81 مجوزی از وزارت ارشاد اسلامی گرفتیم که آموزشگاه " هوش و هنر را تاسیس نماییم. حوزه فعالیت این آموزشگاه ، رشته های هنری مانند گرافیک ، حروف چینی ، صفحه ارایی و .. بود. در سال 83 زمزمه این بود که آموزش و پرورش تمایل دارد که دوره های ذکر شده را در هنرستان ها برگزار نماید.
در سال 85 بیانات رهبری تاکید بر این داشت که باید آموزش و پرورش از یکنواختی خارج شود و راه های نویی را در پیش گیرد. لذا تصمیم ما بر آن شد که مدرسه متفاوتی را تاسیس نماییم. در سال 86 این مساله را در رسانه ها عنوان کردیم که با توجه به بیانات رهبری تصمیم داریم که این طرح ملی را اجرایی نماییم.
در این راه آقای شریف زاده بسیار به ما کمک نمودند. و این گونه مدرسه پیشتازان کامپیوتر ایران تاسیس و الگوی مدارس هوشمند شد.
با توجه به این که مدرسه پیشتازان کامپیوتر در مقاطع پیش دبستانی و دبستان در حال فعالیت است ، آیا در برنامه های شما گسترش فعالیت تا دبیرستان و حتی دانشگاه ها مد نظر قرار گرفته است؟
بله من به این قضیه فکر کرده بودم اما با توجه به برآوردی که از توانایی های خود داشتم بهتر آن دیدم که قبل از تاسیس این مقاطع سطح علمی خود را با ادامه تحصیل در مقطع دکترا در استرالیا ، ارتقا دهم.
در این مدت برنامه ی بازدید از مدارس کشورهای کره ، ژاپن و سنگاپور را مد نظر دارم.
لطفا در رابطه با ایده ی کیف الکترونیکی برای ما توضیح دهید.
این فکر با توجه به تحریم هایی که ایران با آن مواجه است شکل گرفت. زیرا در آینده نمی توانیم کاغذ و قلم به اندازه کافی وارد کنیم و واردات با قیمت های بسیار بالا انجام می شود لذا بهتر است که از لپ تاپ برای تحصیلات استفاده کنیم.
اما لپ تاپ هم کالای وارداتی است و قطعا قیمت بالایی خواهد داشت.
البته همین طور است اما میزان مصرف کاغذ و قلم زیاد است و این امر از طرفی باعث تخریب منابع طبیعی و جنگل ها می شود.
شیوه ی استفاده از تکنولوژی و محتوایی که شما تولید می کنید برای دیگران به چه صورت است؟
استفاده از نرم افزار در ایران حوزه بسیار ضعیفی است. ما به راحتی نرم افزارها را کپی می کنیم و هیچ گونه هزینه ای هم در این رابطه نمی پردازیم . اما ما مجبور هستیم که برای تکنولوژی مورد نیاز خود ، خارج از سخت افزار ، هزینه ی زیادی بپردازیم. به عنوان مثال شرکت های نیماک ، نوژن ، پویا و خبره محتوای الکترونیکی و پرتال های ما را طراحی کرده اند و تکلیف الکترونیک از طریق دفتر آقای باهو به ما ارائه شد. لذا محتوا و برنامه هایی که برای ما تولید می شود یا خود ما تولید می کنیم انحصار خود ما می باشد. از طرفی از این طریق می توانیم با افراد جدید ارتباط برقرار کرده و ایده های خوب ایشان را به جامعه معرفی نماییم.
ارتباط مدرسه با والدین دانش آموزان چگونه برقرار می شود؟
ما تنها مدرسه ای هستیم که تمام ورود و خروج ها را از طریق کارت هوشمند ثبت می کنیم . وقتی دانش آموزان کارت می زنند با sms به والدین ایشان خبر داده می شود. والدین از طریق sms در جریان کلیه اخبار مدرسه از جمله دریافت کارنامه و .. قرار می گیرند. در تمام کلاسها دوربین وجود دارد و تمام فعالیت ها توسط دوربین ها ضبط می شود. سیستمی توسط این مدرسه تهییه شده که مانند دیش ماهواره است و والدین می توانند به صورت آنلاین با فرزندان خود در ارتباط باشند. البته به این صورت نیست که فیلم ها به صورت آنلاین در اختیار والدین باشد ، فقط اگر دانش آموزی تشویق شد یا خبری در رابطه با او در مدرسه در حال انجام بود پیغامی از طرف مدرسه روی لپ تاپ والدین وی می آید و ایشان را در جریان قرار می دهد. اگر دانش آموزی یک روز غایب بود می تواند خلاصه 45 دقیقه ای درس آن روز را دانلود کند و در جریان قرار بگیرد.
آیا دوربین ها حس تحت کنترل بودن را به دانش آموزان منتقل نمی کند؟
اگر این سیستم را به یک باره در مقاطع بالا تر اجرا کنیم حتما با مخالفت هایی روبرو می شود و بچه ها آن را نمی پذیرند اما در مقطع پیش دبستانی و دبستان به علت اینکه کودک هیچ پیش زمینه ای در این رابطه ندارد به راحتی پذیرفته می شود و دانش آموز تمایل دارد که پای تخته برود و تمرین حل کند چون برای او استفاده از تکنولوژی جالب است.
آیا خبر تاسیس مدرسه شما در خبرگزاری های بین المللی نیز کار شده است؟
بله خبرگزاری رویترز خبر مدرسه مارا کار کرده است و شبکه خبر هم همان گزارش را پخش نمود. فیلم های مربوط به آن خبر در یوتیوب هست. نقش دوربین ها برای خبرگزاری رویترز مورد توجه بود چون فکر می کردند که فرزند افراد خاص در این مدارس تحصیل می کنند در حالی که چنین نیست.
طریقه ثبت نام شما چگونه است؟ آیا آزمون ورودی خاصی برگزار می شود؟
خیر قبل از ثبت نام یک جلسه برای والدین می گذاریم و ایشان تصمیم می گیرند که آیا در این مدرسه ثبت نام انجام دهند یا خیر. هیچ گونه تست هوش یا آزمون ورودی برگزار نمی شود. اولویت ما فقط زمان رجوع برای ثبت نام است چون زمانی که تعداد کلاسها به 20 نفر برسد دیگر ثبت نام نمی نماییم. زیرا نگاه smart school این نیست که دانش آموزان هوشمند را انتخاب کند بلکه تفکر هوشمند سازی را پیاده می نماید.
منظور شما از تفکر هوشمند سازی چیست؟
ببینید ما الان به اندازه ی 20 سال از آموزش مدارس هوشمند باقی کشور ها عقب تر هستیم. حالا نباید هول بشویم و به یک باره مقدار زیادی ابزار الکترونیکی تهییه کنیم . به عبارتی نباید مقهور تکنولوژی بشویم. بلکه ایده پیشرفت مهم است . از دیگر قواعد مدرسه هوشمند این است که دانش آموزان فهم محور بار بیاوریم به خاطر همین هم بیشتر آموزش ما به کمک فیلم انجام می شود تا مطالب از حالت حفظی و ذخیره شدن در حافظه کوتاه مدت خارج شود.
آیا برنامه های آموزشی شما همان سر فصل های آموزش و پرورش است؟
بله با این تفاوت که ما به زبان و کامپیوتر اهمیت ویژه می دهیم. یونسکو اعلام کرده است که از سال 2000 سواد دیگر خواندن و نوشتن نیست بلکه کامپیوتر و زبان انگلیسی است. ما هر روز در این مدرسه کلاس زبان داریم . ببینید این خیلی مفید است که بچه در مدرسه زبان یاد بگیرد این ها در عرض یک سال هفت ترم زبان را پشت سر می گذارند در حالی که در آموزشگاه های بیرون این طور نیست. ضمن این که مدرس در آن کلاسها تمرکز کافی ندارد ممکن است مثلا جواب موبایل بدهد و کل وقت و حواسش برای کلاس نیست. از طرفی در این آموزشگاه ها بچه با هم سن و سالهای خودش نیست و این اثر تربیتی منفی دارد. ما تنها مدرسه ای هستیم که موسیقی تدریس می کند .
سال گذشته ما 100 تا از دانش آموزان خود را به اردویی به مدت سه هفته در کالج کانادایی امارات بردیم . این یک اردوی آموزشی تفریحی بود و برای ایشان بسیار مفید واقع شد.
هزینه ی این اردو به عهده ی چه کسی بود؟
والدین بچه ها
آیا روی اسم مدرسه ایرادی گرفته نشد؟
چرا . اما ما گفتیم می خواهیم این اسم را جا بیاندازیم.
با توجه به این که ما شدیدا نیاز به نسل جدیدی از مدرسان داریم که با تکنولوژی آشنا باشند ، شما در این مورد چه فعالیتی انجام داده اید ؟ آیا نیرویی آموزش داده اید؟
یکی دیگر از زیر ساخت های مدارس هوشمند داشتن نیروی انسانی آموزش دیده در حوزه ی فناوری اطلاعات است. در سال 86 ما نیرو های با سابقه آموزش و پرورش را برای تدریس به مدرسه آوردیم اما ایشان علی رقم سابقه زیاد با استفاده از تکنولوژی بیگانه بودند. ایشان تمایلی به استفاده از دوربین ها نداشتند. در سال 87 نیرو های جوان آوردیم و در حال حاضر ما 150 نیروی انسانی داریم که اکثرا جوان و زیر 30 سال هستند.
معلم های جدید وقتی میبینند که قرار است به ایشان چیزی آموزش داده شود با تکنولوژی کنار می آیند و از ایستادن جلوی دوربین ها ابایی ندارند زیرا کار خود را باز بینی نموده و اصلاح می کنند.
به عنوان آخرین سوال ، هزینه ی راه اندازی یک مدرسه هوشمند به چه صورت است؟
هزینه ی راه اندازی یک مدرسه هوشمند بسیار بسیار بالاتر از یک مدرسه ی معمولی است . در همه ی کلاسهای مدرسه ما امارات بورد وجود دارد با قیمت هر کدام از آنها می توان چندین تخته معمولی خریداری کرد.
برای محل مدرسه ، ما یک ساختمان مسکونی را اجاره کردیم اما من در تمام مراحل طراحی آن حضور داشتم و در حال حاضر شما اصلا متوجه نمی شوید که اینجا مسکونی بوده است. برای فضای حیاط ما از رنگ سبز استفاده کرده و کف آن به صورتی است که بچه ها به هنگام زمین خوردن آسیب نبینند . تمام رنگ های به کار رفته در این مدرسه شاد و از رنگ های گرم هستندو تمام این ها هزینه هایی به مراتب بیشتر از یک مدرسه ی معمولی شبیه آنچه ما و شما در آن تحصیل کرده ایم می برد.
هزینه های ما از طریق سیستم بانکی تعمین شده است . ما منتظر راه های ارزان تر و بهتر ننشستیم زیرا که تا عاقل فرزانه پی پل می گشت / دیوانه پا برهنه از رود گذشت.
Konular
- توصیه هایی به دانش آموزان برای آمادگی در فصل امتحانات
- اتفاقات در مراسم چهارشنبه سوری امسال
- کی بهتر است ورزش کنیم؟
- انگشت کردن توی سوراخ های دماغ نه فقط زشت بلکه غیربهداشتی و مضر !
- پرده نمایش
- اطلاعاتی در خصوص تکنولوژی تصویر
- گفتگو با پیمان سلطانی ، موسس پیشتازان کامپیوتر ایران
- 5 عنصر مهم برای هوشمندسازی کلاس های درس
- الگوی حل مسأله
- الگوی پیش سازماندهنده
- الگوی عمومی تدریس
- توصیه های مهم برای قبولی آزمون ورودی مدارس برتر(دبیرستان انرژی اتمی،سلام،علامه)
- جلسه سیزدهم: نکات مهم مبحث دایره و زاویه در دایره
- جلسه دوازدهم: استدلال (1): اصول اولیه شمارش
- جلسه یازدهم: نکات مهم مبحث زاویه در خطوط موازی و مورب
- جلسه دهم: نکات مهم مبحث معادله (تشکیل و حل معادله)
- جلسه هشتم: نکات مهم مبحث عبارتهای جبری
- جلسه دوم---آموزش و نکات مهم مبحث توان
- آزمون ورودی مدارس برتر: مباحث، برنامه ریزی و موفقیت
- ثبتنام حدود 750 هزار نفر در کنکور 95/ فردا آخرین مهلت ثبتنام
- تحصيلي نيمهمتمركـز مقطع كارداني گروه آموزش پزشكي در مرحله پذيرش صرفاً
- اطلاعيه سازمان سنجش آموزش كشور درخصوص اعلام زمان مجدد براي ثبت نام داوطلبان متقاضي شركت در آزمون سراسري سال 1395 دانشگاهها و مؤسسات آموزش عا
- اطلاعيــه سازمان سنجش آموزش كشور درخصـوص اعلام نتايج نهايي پذيرفتهشدگان رشتههاي تحصيلي نيمهمتمركـز مقطع كارداني گروه آموزش پزشكي در مرحله پذ
- اطلاعيه سازمان سنجش آموزش كشور در باره تاريخ ثبتنام و همچنين شرايط و ضوابط شركت در آزمون سراسري سال 1395
- اطلاعيه سازمان سنجش آموزش كشور در باره تاريخ ثبتنام براي شركت در آزمون سراسري سال 1395
- اطلاعيــه سازمان سنجش آموزش كشور درخصـوص اعلام نتايج نهايي پذيرفتهشدگان رشتههاي تحصيلي نيمهمتمركـز آزمون سراسري سال 1394
- اطلاعيـه سازمان سنجش آموزش كشور درخصـوص اعلام اسامـي پذيرفتـهشدگان نهايـي رشتـههاي مختلف تحصيلـي نيمهمتمركـزدانشگاهها و موسسات آموزش عالي درآزمون س
- اطلاعيه دانشگاه امام صادق (ع) در خصوص آغاز ثبتنام اينترنتي براي متقاضيان تحصيل در رشتههاي تحصيلي اين دانشگاه در سال 1395
- اطلاعيـه سازمان سنجش آموزش كشور درخصوص برنامه زماني و محل مصاحبه تخصصي و بررسي صلاحيتهاي عمومي معرفـيشدگان چندبرابرظرفيت رشته تحصيلي نيمه
- اطلاعيــه سازمان سنجش آموزش كشور درباره : اعلام اسامي معرفيشدگان چندبرابرظرفيت رشتههاي تحصيلـي نيمهمتمركز مقطع كارداني بومـي گروه آموزشي