اطلاعاتی در خصوص تکنولوژی تصویر
اطلاعاتی در خصوص تکنولوژی تصویر
به طور کلی سه نوع تکنولوژی ایجاد تصویر در دیتا پرژکتورها مورد استفاده قرار میگیرد.پرده نمایش , کلاس هوشمند , تجهیزات هوشمندسازی , دیتا پرژکتور , برد هوشمند , تکنولوژی تصویر , راهکارهای هوشمندسازی
1. DLP – Digit Light Processing تکنولوژی اصلی متعلق به شرکت Texas Instrument میباشد.
2. 3LCD – 3 Liquid Crystal Displays تکنولوژی اصلی در اختیار چندین شرکت می باشد.
3. LCos – Liquid Crystal on Silicon که در ساخت دیتا پرژکتورهای بسیار حرفه ای کاربرد دارد.
درسایت های مختلف مقایسه های متفاوتی برای دو تکنولوژی DPL و 3LCD مطرح شده است که آیا DLP بهتر است یا 3LCD ؟
پاسخ به این سوال کمی پیچیده است هردو تکنولوژی برتری هایی نسبت به یکدیگر دارند که به راحتی نمی توان یکی را بر دیگری ترجیح داد ولی در خصوص استفاده در محیط کلاس های درس اطلاعات زیر برای یک انتخاب درست مفید میباشد:
فیلتر در دیتا پرژکتور ها باعث جلوگیری از نفوذ گردو غبار به داخل قسمت های اصلی دیتا پرژکتور میشود با تکنولوژی FILTER FREE با حذف فیلتر در پرژکتور های DLP نیازی به تمیز کردن ، نگهداری و جایگزین کردن آن نیست. همچنین گردو غبار موجود در کلاس باعث کاهش کیفیت تصویر نخواهد شد.
ولی اکثر دیتا پرژکتورهای 3LCD به مرور زمان به دلیل تاثیر منفی گردو غبار روی آینه ها و منشور داخلی آن کیفیت تصویر خود را از دست می دهند ونیازی به سرویس های متوالی 6 ماهه جهت پاک کردن فیلتر وآیینه های آن وجود دارد.
با توجه به این که کاربرد پرژکتور در مدارس استفاده در کنار وایت برد هوشمند میباشد ولی دیتا پرژکتورهای 3LCD توانایی تولید نور سفید واقعی را نداشته (نور سفید از ترکیب سه رنگ قرمز، سبز و آبی تولیید میکنند) و قسمت های سفید تصویر در مقایسه با تکنولوژی DLP ( که نور سفید لامپ مستقیما روی برد میتابد) کدرتر دیده میشود.
برتری بسیار مهم دیتا پرژکتورهای 3LCD این است که در تکنولوژی DLP معمولا اس یک چیپ برای مدیریت سه رنگ قرمز ، سبز و آبی استفاده میشود در حالی که در تکنولوژی 3LCD برای مدیریت هر رنگ از LCD مخصوصی استفاده میشود که باعث میشود وضوح و کیفیت رنگ در تکنولوژی 3LCD بیشتر باشد.
رزولیشن اصلی (Native Resolution)
پرده نمایش , کلاس هوشمند , تجهیزات هوشمندسازی , دیتا پرژکتور , برد هوشمند , تکنولوژی تصویر , راهکارهای هوشمندسازی
رزولیشن به طور کلی به چهار گروه زیر تقسیم میشود:
1. SVGA که معادل 800 پیکسل در 600 پیکسل می باشد.
2.XGA که معادل 1024 پیکسل در 768 پیکسل می باشد.
3. WXGA که معادل 1280 پیکسل در 800 پیکسل می باشد.
4. HD که معادل 1920 پیکسل در 1080 پیکسل بوده و مناسب برای کارهای حرفه ای و نمایش فیلم های HD میباشد.
برای درک بهتر ، رزولیشن کامپیوتر خود را در دو حالت 800 در 600 و 1024 در 768 تنظیم نمودهو تفاوت را ملاحظه نمایید. رزولیشن 800 در 600 بهاین معنی است که دیتا پرژکتور برای نمایش یک تصویر از مستطیلی به طول 800 پیکسل در 600 پیکسل استفاده میکند یعنی در کل میتواند 600*800=480000 پیکسل را مدیریت نماید و همچنین یک پرژکتور XGA میتواند 768*1024=786432 پیکسل را مدیریت نماید.
پیکسل را می توان معادل یک نقطه رنگی در نظر گرفت که دیتا پرژکتور میتواند رنگ آن را تغییر دهد. هر چقدر رزولیشن دیتا پرژکتور ی کمتر باشد این نقاط درشت تر و هر چقدر رزولیشن دیتا پرژکتوربیشتر باشد این نقاط ریزتر می باشند.
معمولا دیتا پرژکتورها غیر از رزولیشن اصلی خود رزو لیشن های بالاتر راهم پشتیبانی می کنند که استفاده از رزولیشن های بالاتر از رزولیشن اصلی خود دیتا پرژکتور به دلایل زیر توصیه نمی شود:
1. کیفیت تصویر تا حد قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.
2. متن ها به خوبی خوانده نمیشود.
رزولیشن اصلی از آن جهت اهمیت دارد که بهترین رزولیشن برای اکثر برنامه های کاربردی، نرم افزارهای تدریس هوشمند کتاب های الکترونیکی ورق زن ، نرم افزارهای آزمایشگاه های مجازی و وب سایت ها رزولیشن 1024 در 768 پیکسل می باشد که معادل رزولیشن XGA در دیتا پرژکتورهاست.
شدت روشنایی بر مبنای واحد لومن (ANSI) اندازه گیری می شود در حال حاضر شدت روشنایی تمامی دیتا پرژکتورهای موجود در بازار بیشتر از 2500 لومن بوده که تمامی آنها برای کاربرد آموزش مناسب بوده ونیاز به هیچ گونه پرداخت هزینه اضافی از جهت شدت روشنایی بالاتر نمی باشد.
کنتراست تصویر (CONTRAST RATIO)
کنتراست رنگ معیاری است برای نشان دادن قدرت تفکیک دیتا پرژکتور میان سفید خالص و سیاه خالص که در یک لحظه از جلوی چشمان ما می گذرد. کنتراست 1:2500 (2500 به روی 1) به این معناست که دیتا پرژکتور می تواند بین سفیدی خالص و سایهی خالص 2500 رنگ دیگر راتشخیص داده و نمایش دهد به زبان ساده تر می توان گفت که هر چقدر کنتراست رنگ بیشتر باشد کیفیت تصویر نیز بالاتر می رود.
طول عمر لامپ (LAMP LIFE)
معمولا دونوع طول عمر برای لامپ دیتا پرژکتورها ذکر می شود:
1. طول عمر واقعی (NORMAL MODE) : معمولا بین 3000 تا 6000 ساعت در انواع دیتا پرژکتور متفاوت است .
2. طول عمر در حالت استفاده اقتصادی (ECONOMIC MODE) : طول عمر لامپ در این حالت از طول عمر واقعی دیتا پرژکتور بیشتر بوده و جنبه تبلیغاتی دارد. با انتخاب این حالت کیفیت تصویر دیتا پرژکتور تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می کند که استفاده از این حالت توصیه نمی شود.
بزرگنمایی لنز دیتا پرژکتور ها
دیتا پرژکتورها با لنز های مختلفی تولید می شوند لنز دیتا پرژکتور هرچقدر بزرگنمایی بیشتری داشته باشد می تواند از فاصله نزدیکتری تصویر بزرگتری نشان دهد.
لنز دیتا پرژکتور عامل بسیار مهمی در تعیین قیمت آن می باشد دیتا پرژکتورها با لنزهای واید معمولا گران میباشند، در دیتا پرژکتورهای با لنز واید سایه معلم روی برد کمتر ویا کوچکتر افتاده وبه علت نصب دیتا پرژکتور از فاصله نزدیک ، تابش نور دیتا پرژکتور در مسیر دید معلم نبوده و موجب ناراحتی چشم معلم نمیشود.
Konular
- چیزهایی که از توالت آلودهترند
- توصیه هایی به دانش آموزان برای آمادگی در فصل امتحانات
- اتفاقات در مراسم چهارشنبه سوری امسال
- کی بهتر است ورزش کنیم؟
- انگشت کردن توی سوراخ های دماغ نه فقط زشت بلکه غیربهداشتی و مضر !
- پرده نمایش
- اطلاعاتی در خصوص تکنولوژی تصویر
- گفتگو با پیمان سلطانی ، موسس پیشتازان کامپیوتر ایران
- 5 عنصر مهم برای هوشمندسازی کلاس های درس
- الگوی حل مسأله
- الگوی پیش سازماندهنده
- الگوی عمومی تدریس
- توصیه های مهم برای قبولی آزمون ورودی مدارس برتر(دبیرستان انرژی اتمی،سلام،علامه)
- جلسه سیزدهم: نکات مهم مبحث دایره و زاویه در دایره
- جلسه دوازدهم: استدلال (1): اصول اولیه شمارش
- جلسه یازدهم: نکات مهم مبحث زاویه در خطوط موازی و مورب
- جلسه دهم: نکات مهم مبحث معادله (تشکیل و حل معادله)
- جلسه هشتم: نکات مهم مبحث عبارتهای جبری
- جلسه دوم---آموزش و نکات مهم مبحث توان
- آزمون ورودی مدارس برتر: مباحث، برنامه ریزی و موفقیت
- ثبتنام حدود 750 هزار نفر در کنکور 95/ فردا آخرین مهلت ثبتنام
- تحصيلي نيمهمتمركـز مقطع كارداني گروه آموزش پزشكي در مرحله پذيرش صرفاً
- اطلاعيه سازمان سنجش آموزش كشور درخصوص اعلام زمان مجدد براي ثبت نام داوطلبان متقاضي شركت در آزمون سراسري سال 1395 دانشگاهها و مؤسسات آموزش عا
- اطلاعيــه سازمان سنجش آموزش كشور درخصـوص اعلام نتايج نهايي پذيرفتهشدگان رشتههاي تحصيلي نيمهمتمركـز مقطع كارداني گروه آموزش پزشكي در مرحله پذ
- اطلاعيه سازمان سنجش آموزش كشور در باره تاريخ ثبتنام و همچنين شرايط و ضوابط شركت در آزمون سراسري سال 1395
- اطلاعيه سازمان سنجش آموزش كشور در باره تاريخ ثبتنام براي شركت در آزمون سراسري سال 1395
- اطلاعيــه سازمان سنجش آموزش كشور درخصـوص اعلام نتايج نهايي پذيرفتهشدگان رشتههاي تحصيلي نيمهمتمركـز آزمون سراسري سال 1394
- اطلاعيـه سازمان سنجش آموزش كشور درخصـوص اعلام اسامـي پذيرفتـهشدگان نهايـي رشتـههاي مختلف تحصيلـي نيمهمتمركـزدانشگاهها و موسسات آموزش عالي درآزمون س
- اطلاعيه دانشگاه امام صادق (ع) در خصوص آغاز ثبتنام اينترنتي براي متقاضيان تحصيل در رشتههاي تحصيلي اين دانشگاه در سال 1395
- اطلاعيـه سازمان سنجش آموزش كشور درخصوص برنامه زماني و محل مصاحبه تخصصي و بررسي صلاحيتهاي عمومي معرفـيشدگان چندبرابرظرفيت رشته تحصيلي نيمه